Μασάζ στη παραλία? ?

Έχουμε όλοι δει στις παραλίες μας τα τελευταία χρόνια, διάφορους να τις αλωνίζουν από άκρη σε άκρη, αναζητώντας πελατεία για να προσφέρουν υπηρεσίες “μασάζ” στους λουόμενους. 

 

Κατά τη γνώμη μου, δεν νοείται να προσφέρονται υπηρεσίες μάλαξης κάτω από τέτοιες συνθήκες, χωρίς δηλαδή τις υποτυπώδης συνθήκες υγιεινής! Δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η “ποιότητα” ή το κόστος των συγκεκριμένων υπηρεσιών, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και να μας προβληματίσουν οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Ίσως μερικοί και μερικές να θεωρούν πως το μασάζ της παραλίας είναι ικανοποιητικό και πραγματοποιείται την στιγμή που το θέλουν. Ίσως τους κάνει αυτό και νιώθουν σαν βασιλιάδες και το έχουν «ανάγκη» ίσως και για λόγους prestige ή για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Δεν αντιλέγω και ούτε μας αφορά αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε σε μια υπηρεσία που έχει ως αντικείμενο την ανθρώπινη υγεία, δεν πρέπει να επιτρέπουμε να πραγματοποιείται η υπηρεσία αυτή κάτω από συνθήκες που στερούνται ακόμα και των βασικών κανόνων υγιεινής.